La bilen få plass i garasjen igjen

Det er interessant å gå tur i villastrøk på fine dager, og kikke inn i alle de åpne garasjene. Utrolig mange er stappet med rot og skrot. Noen så fulle at man ikke kommer inn engang.

Ute på gårdsplassen står bilen(e), sommer som vinter. Hvorfor bruker man masse penger på en garasje, tar opp lån og kjøper en dyr bil, og lar den stå ute i all slags vær, utsatt for både tyveri og skadeverk, mens rot, søppel og annet får plass innendørs i garasjen?

Hvor frustrerende er det ikke å komme ut tidlig på morgenen på vei til jobb, snøen har lavet ned i løpet av natten, og du må måke ut bilen fra gårdsplassen. Eller samtlige vinduer er dekket av panseris? Så få rotet ut – og bilen inn!

Velg en fin dag uten nedbør og kulde, så du kan bruke området utenfor garasjen til å samle alt. Start med å rydde ut alt av garasjen. Sorter og kvitt deg med det du ikke trenger, og vask tak, vegger, gulv og hyller.

 

Organiser

Deretter kan du sortere det som er igjen etter kategori.

Nå bør du stå igjen med relativt få saker. Det er bilen som skal ha førsteprioritet her. Alt som kan flyttes til en utebod, flyttes. Det er særlig saker som ikke har med bil å gjøre. Sykler og andre tunge ting kan fort skrape opp bilen når de tas inn og ut av garasjen, så er plassen begrenset, bør du se om det er plass til alt som ikke handler om bil andre steder.

Innred garasjen i soner. Bilen ett sted, bildekk, verktøy og andre ting et annet sted. Bruk hyller tilpasset det som skal oppbevares. Best egnet er innredning som er laget spesielt for garasjer, laget av stål, så de tåler en støyt. Fleksible hyller utnytter plassen best. Utnytt høyden med hyller som går helt opp til taket. Ved behov kan du montere hyller over dører og vinduer, samt bruke takoppheng til ski, planker og andre lange ting. Heng opp kraftige kroker til bildekk, verktøy, sykler og sportsutstyr (hvis du må ha sykler og sportsutstyr i garasjen). Dersom du henger dekkene opp på kroker, så skriv over krokene hvilke dekk som skal henge hvor. Få ting opp fra gulvet, så det blir lett å holde rent og å bevege seg.

Kjemikalier, gjødsel, ugressmiddel, vaskemidler og andre farlige væsker bør oppbevares i låsbare skap.

Det som ikke brukes ofte, plasseres lengst inn og høyt oppe. Det som brukes relativt ofte, plasseres lett tilgjengelig. Bruk solide plastkasser til småting og merk dem tydelig. Hvis det er fare for at gnagere som mus og rotter har interesse av innholdet, så bruk lokk.

 

Hold det ryddig

Alt i garasjen skal ha sin faste plass og dette skal ikke være en oppsamlingsplass for ting du ikke vet hvor du skal gjøre av. Hører de naturlig hjemme i garasjen, finn en plass til dem.

Ta gjerne en opprydding hvert år, og kvitt deg med ting du ikke lenger har behov for.

Kost eller spyl gulvet jevnlig. Det er mer fristende å holde det ryddig, hvis det er rent og trivelig.

 

Strøken garasje

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *